Ezek a legfontosabb szűrővizsgálatok férfiaknál!

Tudjuk nagyon jól, hogy a férfiak kevésbé egészségtudatosak, mint a nők. Nem szeretnek járni szűrővizsgálatokra, pedig náluk is ugyanolyan fontos, mint a gyengébbik nemnél. Nézzük meg, mik a legfontosabb szűrővizsgálatok férfiaknál.A herék önvizsgálata, havonta való áttapintása fontos a heredaganat korai felismerése céljából. Már 20 éves kortól ajánlott az önvizsgálat elvégzése.
A prosztata évenkénti vizsgálata végbélen keresztül vagy ultrahangos vizsgálata 50 éves kor felett javasolt.
A vastag-és végbélrák korai kimutatása céljából 50 éves kor felett a székletvér teszt elvégzése ajánlott.
Bármely életkorban a szájüreg és bőr orvosi átvizsgálása, évenkénti vizsgálata fontos a szájüregi-és bőrrák (melanoma) megelőzése céljából.

Javaslat: a 4 szűrővizsgálat elvégzése nem sok időt vesz el életünkből, hiszen évente egy napot igazán rá lehet szánni. Jelöljön ki évente egy napot, amikor ezeket a vizsgálatokat elvégzi és ha negatív akkor mindenki örül.

Tudjuk nagyon jól, hogy a férfiak kevésbé egészségtudatosak, mint a nők. Nézzük meg, mik a legfontosabb szűrővizsgálatok férfiaknál.

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Dr. Pukoli Dániel

{picture#https://m.blog.hu/mi/miapanasz/image/10407386_481865991972738_3483657957956095419_n.jpg} {facebook#https://www.facebook.com/dr.pukolidaniel}
Copyright. Dr. Pukoli Dániel. 2019.. Üzemeltető: Blogger.