Ezért egyél napi rendszerességgel hagymát

Egy tanulmány kimutatta, hogy a vöröshagyma, póréhagyma, medvehagyma és fokhagyma fogyasztása véd a rák ellen. A hagymákban lévő flavonoidok egy úgynevezett bioaktív vegyületek, melyek bizonyítottan védenek a rák kialakulása ellen. Több, mint 800 ember vett részt a vizsgálatban és az eredmények szerint, azoknál az embereknél, akik szinte napi rendszerességgel fogyasztottak hagymát, 79 százalékkal kevesebb volt a vastagbélrák előfordulása. 

Azt is megállapították, hogy a vastagbélrák elleni védelem erős összefüggést mutat az elfogyasztott hagyma mennyiségével. Tehát, minél több hagymát eszünk, annál kisebb a valószínűsége, hogy kialakul a vastagbélrák. 

Sőt, nemcsak a vastagbélrák ellen véd a hagymák fogyasztása, hanem a vastagbél polypok kialakulása ellen is. 

Tanács: Ha napi rendszerességgel fogyasztunk vöröshagymát, póréhagymát, medvehagymát vagy fokhagymát abból bajunk nem lesz (legfeljebb többször kell fogat mosni), és ezen zöldségek fogyasztásával nagy valószínűséggel a vastagbélrákot is megelőzhetjük. 

Forrás: Pubmed.

Egy friss tanulmány nemrég kimutatta, hogy a vöröshagyma, póréhagyma, medvehagyma és fokhagyma fogyasztása véd a rák ellen.

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Dr. Pukoli Dániel

{picture#https://m.blog.hu/mi/miapanasz/image/10407386_481865991972738_3483657957956095419_n.jpg} {facebook#https://www.facebook.com/dr.pukolidaniel}
Copyright. Dr. Pukoli Dániel. 2019.. Üzemeltető: Blogger.