Ugrás a fő tartalomra

Gyomorégést is okozhat a szűk ruha

Ha túl szoros a ruhánk, az bizony komoly egészségügyi kockázatot jelent. Az átmeneti kellemetlenségen kívül, egyéb más betegség kialakulásához is vezethet a szűk ruha. Nézzük meg tehát, hogy milyen betegségek megjelenéséért felelős a szűk ruházat viselése. A szűk ruházat viselése, legyen az a felső testen vagy a deréktájon, esetleg a lábainkon megviseli szervezetünket. Ilyenkor túl nagy nyomás alakul ki a mellkas és hastájékon, ami gyomorégéshez, refluxhoz, fekélyhez is vezethet. Sőt, ha nagyon szűk a ruházat, akkor nem tudunk rendesen lélegezni, ezért még pánikroham is kialakulhat az arra hajlamos embereknél.

A szoros farmerek viselése lábainkat is megterheli. Össze nyomja az ereket, idegeket, mely zsibbadáshoz, fájdalomhoz égő érzésszerű tünetekhez vezethet. Sőt, mivel az öv viselése nagy divat, így még a derekunk és hasunk is megfájdulhat, akár még vizeletürítési zavar is kialakulhat. 

A felső testen viselt szűk ruházat, ing vagy gallér, esetleg nyakkendő fejfájáshoz, nyaki fájdalomhoz vezet. 

A szoros cipők viselése bütykök és tyúkszem kialakulását okozhatja, mely igen kellemetlen tünetek. 

Javasolt ezért a szűk ruházat elkerülése, de még nem bő ruhák viselése, hiszen ha valaki karcsú, azt igenis ki kell emelni, de nem minden áron! Gondoljunk mindig arra, hogy milyen betegségeket okozhat a szűk ruha viselése és ez megéri-e nekünk?