Ugrás a fő tartalomra

Fronthíradó: 2019. március 1., Péntek

Fronthatás: Hidegfront!
2019. március 1-én, pénteken hidegfronti hatás érvényesül. 

A meteorológiai tavasz első napja a délelőtti órákban derült, napsütéses lesz, azonban a délutáni órákban szeles, esős idő várható. A reggel még enyhe lesz, a nappal derült és napsütéses, később pedig felhős, esős. A csütörtökhöz képest a nappali hőmérséklet helyenként 6-8 fokkal hidegebb lesz, de az ilyenkor megszokottól melegebb hőmérséklet várható. A reggeli minimum hőmérséklet +3, +8 fok között alakul, míg a nappali maximum hőmérséklet +9, +14 fok között várható. Többfelé megélénkül a nyugatias szél. 

Milyen panaszok jelentkezhetnek?

A hidegfronti hatásnak köszönhetően 2019. március 1-én, pénteken, a frontra érzékenyeknél a szeles időjárás miatt fejfájásos tünetek jelentkezhetnek. A szívbetegeknél a szívroham kialakulásának kockázata megnő! A hidegfronti hatás miatt az ízületi fájdalmak felerősödhetnek, sőt hasi görcsös panaszok jelentkezhetnek. Gyakran érezhetünk majd álmosságot is. A napi hőingás következtében vérnyomás ingadozásra kell számítani!  

Pénteken estére a panaszok csökkenhetnek. 

Javaslat a pénteki napra: Fejfájás esetén javasolt fájdalomcsillapító bevétele. Fogyasszon rendszeresen, bő folyadékot. Ízületi fájdalom esetén szintén fájdalomcsillapító bevétele javasolt. A szívbetegek ne nagyon tartózkodjanak egyedül otthonukban, legyen kéznél mindig a telefon és ha szükséges kérjenek segítséget!