Ugrás a fő tartalomra

Fronthíradó: 2019. március 10., Vasárnap

Fronthatás: Melegfront!


2019. március 10-én, vasárnap melegfronti hatás érvényesül. 

2019. március 10. Ildikó napján borongós, erősen felhős időre van kilátás. A melegfrontnak köszönhetően többfelé megerősödik délnyugati szél, többfelé egész nap erősen fog fújni a szél. Országszerte borongós lesz az időjárás, egyes helyeken záporok is kialakulhatnak. A délutáni órákban sem fog csökkenni a felhőzet. A szombathoz képest a nappali hőmérséklet jelentősen nem változik. A reggeli minimum hőmérséklet +5, +11 fok között alakul, míg a nappali maximum hőmérséklet +13, +19 fok között várható. 

Orvosmeteorológia


Milyen panaszok jelentkezhetnek?

Melegfronti hatásra kell készülni, a délutáni órákban jelentkezhetnek intenzívebben a tünetek. A melegfronti hatásnak köszönhetően 2019. március 10-én, vasárnap, a frontra érzékenyeknél a szeles időjárás miatt fejfájásos tünetek jelentkezhetnek. Az ország egyes területein záporok is kialakulhatnak, ezért szükségünk lesz az esernyőre. Az érkező melegfront miatt nyugtalanság, ingerlékenység,  görcsös fejfájásos panaszok alakulhatnak ki. A melegfront még az egészséges szervezetet is megviseli majd, hiszen csökkenhet mind a fizikai, mind a szellemi teljesítőképességünk. Alvásproblémák jelentkezhetnek és emiatt fáradékonyak is lehetünk. A napi hőingás következtében vérnyomás ingadozásra kell számítani!  

Javaslat vasárnapra: Fejfájás esetén javasolt fájdalomcsillapító bevétele. Fogyasszon rendszeresen, bő folyadékot. Ha jelentősebb egészségügyi panasza jelentkezne (fulladás, légszomj, mellkasi fájdalom), az ezen a napon nem valószínű, hogy az időjárás miatt lenne, ezért lehetőség szerint forduljon orvoshoz és legyen kéznél mindig a telefon és ha szükséges kérjenek segítséget!

Fontos, hogy a gyógyszereket az orvos által előírt módon szedjék!