Ugrás a fő tartalomra

Fronthíradó: 2019. március 12., Kedd

Fronthatás: nincs front!2019. március 12-én, kedden fronthatás nem érvényesül. 

2019. március 12. Gergely napján szeles, hűvös időre van kilátás. A hétfői hidegfrontnak köszönhetően többfelé megerősödik az északi szél, helyenként viharossá is válhat. Országszerte szikrázóan napos, de hideg lesz az időjárás, csapadék nem valószínű. A délutáni órákban mérséklődik az élénk, helyenként erős, viharos szél. A hétfőhöz képest a nappali hőmérséklet jelentősen nem változik. A reggeli minimum hőmérséklet -1, +2 fok között alakul, míg a nappali maximum hőmérséklet +6, +9 fok között várható. 

Orvosmeteorológia


Milyen panaszok jelentkezhetnek?

Fronthatásra nem kell számítani, bár a hétfői hidegfront még mindig éreztetheti hatását, ezért fejfájásos panaszok jelentkezhetnek. A korábbi sérülések, csonttörések, műtétek helyén fájdalom jelentkezhet. Az erős szél miatt nyugtalanok és ingerültebbek lehetünk. Alvászavar és nagyfokú fáradékonyság jelentkezhet. 

De a szikrázó napsütés miatt a délutáni órákban hangulatunk mindinkább pozitív lesz.  

Napsütéses órák száma: 7-9!

Javaslat keddre: Fejfájás esetén javasolt fájdalomcsillapító bevétele. Fogyasszon rendszeresen, bő folyadékot. Ha fáradtak, ingerültek vagyunk inkább pihenjünk le, és relaxáljunk. Ha jelentősebb egészségügyi panasza jelentkezne (fulladás, légszomj, mellkasi fájdalom), az ezen a napon nem valószínű, hogy az időjárás okozná, ezért lehetőség szerint forduljon orvoshoz és legyen kéznél mindig a telefon és ha szükséges kérjenek segítséget!

Fontos, hogy a gyógyszereket az orvos által előírt módon szedjék!