Ugrás a fő tartalomra

Fronthíradó: 2019. március 13., Szerda

Fronthatás: Kettős front!


2019. március 13-án, szerdán kettős fronthatás érvényesül. 

2019. március 13-án, a kedden éjszaka kialakult erősebb széllökések mérséklődnek. Szerdán a reggeli óráktól kezdődően erős felhősödés várható térségünkben és a déli órákra már az egész országrészben borult idő lesz. A mérsékelten szeles időben elszórtan gyenge vagy mérsékelt esőkkel, záporokkal teli nap várható. Északnyugaton és északon valószínűbb, hogy eső lesz, de a nyugati országrészben és hegyvidéki tájakon akár futó hózápor is előfordulhat. A hétfőhöz képest a nappali hőmérséklet jelentősen nem változik. A reggeli minimum hőmérséklet -3, +2 fok között alakul, míg a nappali maximum hőmérséklet +8, +13 fok között várható. 

Orvosmeteorológia


A fronthatás tünetei a mai napon:

A kettős fronthatás még az egészséges szervezetet is megviseli majd. A frontérzékenyeknél szédülés, vérnyomás ingadozás és általános diszkomfort érzet lesz a vezető tünet, valamint fejfájásos panaszok jelentkezhetnek. Továbbá légúti és szív-érrendszeri panaszok is kialakulhatnak. Alvászavar és nagyfokú fáradékonyság is előfordulhat. 

Napsütéses órák száma: 7-9!

Javaslat szerdára: Fejfájás esetén javasolt fájdalomcsillapító bevétele. Fogyasszon rendszeresen, bő folyadékot. A fűszeres és zsíros ételek fogyasztását kerülni kell, mert megterhelheti emésztőrendszerünket. Inkább egyen naponta többször, de keveset! Ha a panaszok felerősödnének forduljon orvoshoz és legyen kéznél mindig a telefon és ha szükséges kérjenek segítséget!

Fontos, hogy a gyógyszereket az orvos által előírt módon szedjék!