Fronthíradó: 2019. március 16., Szombat

Fronthatás: Melegfront!


2019. március 16-án, szombaton melegfronti hatás érvényesül. 

2019. március 16-án, szombaton az ország nagy része felett erősen felhős, borult lesz az ég, a délnyugati országrész kivételével többfelé számíthatunk esőre, záporesőre, melyet kis eséllyel dörgés-villámlás is kísérhet majd. Az északi országrészben megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a nyugatias szél, de máshol is többször fordulhatnak elő erős széllökések. Számottevő felhőzet csökkenés csak a késő délutáni, esti órákban várható. Délután már csak néhány helyen alakulhat ki eső. A nyugatias irányú szél egyre inkább csak a középső és keleti országban élénkül meg. A hőmérséklet csúcsértéke általában 7 és 16 fok között alakul, az ország délnyugati részén azonban 20 fok is lehet. 

Orvosmeteorológia


A fronthatás tünetei a mai napon:

Szombaton kezdetben gyenge hidegfronti hatás várható, de estére délnyugat felől már egy melegfront éri el térségünket, ennek kettős hatása okozhat panaszokat. A frontra érzékenyeknél elsősorban vérnyomás ingadozás és általános diszkomfort érzet lesz a vezető tünet, valamint fejfájásos panaszok jelentkezhetnek. A megerősödő szél fokozhatja az ingerültséget. Ízületi fájdalom léphet fel, különösen a korábbi műtétek, törések helyén. A nap végére nem csak a szokásos fáradtság miatt, de a melegfront miatt is fáradtak lehetünk. Továbbá légúti és szív-érrendszeri panaszok is kialakulhatnak. Alvászavar és nagyfokú fáradékonyság is előfordulhat.

Napsütéses órák száma: 1-4!

Javaslat szombatra: Fejfájás esetén javasolt fájdalomcsillapító bevétele. Fogyasszon rendszeresen, bő folyadékot. A szél miatt ingerültebbek lehetünk, ezért próbálja meg kerülni a stresszes élethelyzeteket! A fűszeres és zsíros ételek fogyasztását kerülni kell, mert megterhelheti emésztőrendszerünket. Inkább egyen naponta többször, de keveset! Ha a panaszok felerősödnének forduljon orvoshoz és legyen kéznél mindig a telefon és ha szükséges kérjenek segítséget!

Fontos, hogy a gyógyszereket az orvos által előírt módon szedjék!

Szombaton az ország nagy része felett erősen felhős vagy borult lesz az ég. Kezdetben gyenge hidegfronti hatás várható, de estére délnyugat felől már egy melegfront éri el térségünket.

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Dr. Pukoli Dániel

{picture#https://m.blog.hu/mi/miapanasz/image/10407386_481865991972738_3483657957956095419_n.jpg} {facebook#https://www.facebook.com/dr.pukolidaniel}
Copyright. Dr. Pukoli Dániel. 2019.. Üzemeltető: Blogger.