Ugrás a fő tartalomra

Fronthíradó: 2019. március 16., Szombat

Fronthatás: Melegfront!


2019. március 16-án, szombaton melegfronti hatás érvényesül. 

2019. március 16-án, szombaton az ország nagy része felett erősen felhős, borult lesz az ég, a délnyugati országrész kivételével többfelé számíthatunk esőre, záporesőre, melyet kis eséllyel dörgés-villámlás is kísérhet majd. Az északi országrészben megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a nyugatias szél, de máshol is többször fordulhatnak elő erős széllökések. Számottevő felhőzet csökkenés csak a késő délutáni, esti órákban várható. Délután már csak néhány helyen alakulhat ki eső. A nyugatias irányú szél egyre inkább csak a középső és keleti országban élénkül meg. A hőmérséklet csúcsértéke általában 7 és 16 fok között alakul, az ország délnyugati részén azonban 20 fok is lehet. 

Orvosmeteorológia


A fronthatás tünetei a mai napon:

Szombaton kezdetben gyenge hidegfronti hatás várható, de estére délnyugat felől már egy melegfront éri el térségünket, ennek kettős hatása okozhat panaszokat. A frontra érzékenyeknél elsősorban vérnyomás ingadozás és általános diszkomfort érzet lesz a vezető tünet, valamint fejfájásos panaszok jelentkezhetnek. A megerősödő szél fokozhatja az ingerültséget. Ízületi fájdalom léphet fel, különösen a korábbi műtétek, törések helyén. A nap végére nem csak a szokásos fáradtság miatt, de a melegfront miatt is fáradtak lehetünk. Továbbá légúti és szív-érrendszeri panaszok is kialakulhatnak. Alvászavar és nagyfokú fáradékonyság is előfordulhat.

Napsütéses órák száma: 1-4!

Javaslat szombatra: Fejfájás esetén javasolt fájdalomcsillapító bevétele. Fogyasszon rendszeresen, bő folyadékot. A szél miatt ingerültebbek lehetünk, ezért próbálja meg kerülni a stresszes élethelyzeteket! A fűszeres és zsíros ételek fogyasztását kerülni kell, mert megterhelheti emésztőrendszerünket. Inkább egyen naponta többször, de keveset! Ha a panaszok felerősödnének forduljon orvoshoz és legyen kéznél mindig a telefon és ha szükséges kérjenek segítséget!

Fontos, hogy a gyógyszereket az orvos által előírt módon szedjék!