Ugrás a fő tartalomra

Fronthíradó: 2019. március 5., Kedd

Fronthatás: Hidegfront!


2019. március 5-én, kedden hidegfronti hatás érvényesül. 

A tavasz ötödik napja szeles lesz. A hidegfrontnak köszönhetően többfelé élénk, erős északnyugati szél fúj majd, továbbá országszerte borongós, esős időre van kilátás. Észak-keleten a délutáni órákban felszakadozhat a felhőzet, és egy-egy órára kisüthet a nap. A hétfőhöz képest a nappali hőmérséklet helyenként 3-4 fokkal hűvösebb lesz. A reggeli minimum hőmérséklet +6, +9 fok között alakul, míg a nappali maximum hőmérséklet +9, +13 fok között várható. Többfelé megélénkül a nyugatias szél. 

Milyen panaszok jelentkezhetnek?

A hidegfronti hatásnak köszönhetően 2019. március 5-én, kedden, a frontra érzékenyeknél a szeles időjárás miatt fejfájásos tünetek jelentkezhetnek. Szükségünk lesz az esernyőre és fájdalomcsillapítóra is, mert a görcsös fejfájásos panaszok felerősödhetnek. Az érkező hidegfront még az egészséges szervezetet is megviseli majd! A szívbetegeknél a szívroham, fulladás, légszomj kialakulásának kockázata megnő. Alvásproblémák jelentkezhetnek és emitt fáradékonyak is lehetünk A hidegfronti hatás miatt az ízületi fájdalmak is felerősödhetnek, sőt hasi görcsös panaszok jelentkezhetnek. A napi hőingás következtében vérnyomás ingadozásra kell számítani!  

Javaslat a keddi napra: Fejfájás esetén javasolt fájdalomcsillapító bevétele. Fogyasszon rendszeresen, bő folyadékot. Ízületi fájdalom esetén szintén fájdalomcsillapító bevétele javasolt. A szívbetegek ne nagyon tartózkodjanak egyedül otthonukban, legyen kéznél mindig a telefon és ha szükséges kérjenek segítséget!