Miért szúr az oldalunk, ha futunk?

Bizonyára már mindenkinél előfordult legalább egyszer, hogy futás közben úgy érezte, hogy a bordák között egy szúró fájdalom jelentkezik. Sokan megkerestek már ezzel a problémával, hogy mitől is alakul ki és mit lehet ellene tenni?


Szúró fájdalom futás közben

Van egy elmélet, amely azzal magyarázza ezt a jelenséget, hogy futás közben kevesebb vér, ezáltal oxigén jut a rekeszizmunkba, mely a legfőbb légzési izom és az oxigénhiányos állapot okozza ezt a szúró fájdalmat a bordák között. 

Egy másik elmélet szerint a hasi belszerveinket borító és elválasztó hashártya izgalma váltja ki a fájdalmat. 

Mit lehet ellene tenni?

Már sportolás, futás előtt tennünk kellene. Nem ajánlatos futás előtt 2-3 órával zsíros vagy rostdús gazdag ételeket fogyasztani. Ezek ugyanis megterhelik a gyomrot, a gyomor kitágul és hamarabb bekövetkezik a rekeszizom görcse. Sőt kerülni kell a cukros vagy gyümölcsleves üdítőitalok fogyasztását is.

Fontos, hogy helyes testtartásunk legyen még futás közben is, továbbá azzal is csökkenthetjük ezt a fájdalmat, ha megerősítjük törzsizmainkat.

A legjobb ha tiszta vizet fogyasztunk futás előtt, abból baj nem lehet.

Futás közben úgy érezte, hogy a bordák között egy szúró fájdalom jelentkezik.

Címkék: ,

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Dr. Pukoli Dániel

{picture#https://m.blog.hu/mi/miapanasz/image/10407386_481865991972738_3483657957956095419_n.jpg} {facebook#https://www.facebook.com/dr.pukolidaniel}
Copyright. Dr. Pukoli Dániel. 2019.. Üzemeltető: Blogger.